Hevoshieronta

Hieronnan hyötyjä ovat mm. aineenvaihdunnan ja imunestekierron vilkastuminen, hermoston rentoutuminen, palautumisen nopeutuminen, lihasten elastisuuden paraneminen, kuona-aineiden poistuminen ja vammojen ehkäiseminen, sekä niistä kuntoutuminen.

Hieronnan vasta-aiheita ovat kuume, tulehdus, akuutti revähdys tai venähdys, märkivä ihotulehdus, ulkoloiset tai muu tarttuva tauti tai sille vastikään tehty leikkausoperaatio. Sairas tai ontuva eläin kuuluu eläinlääkärin arvioon ja hoidettavaksi, ei hierottavaksi ennen eläinlääkärin ohjeistusta. Toivon myös, että mikäli tallissa jollakin hevosella on epäily tarttuvasta sairaudesta tai loisista, ilmoitat siitä ajoissa. Emmehän halua levittää tauteja talleista tai hevosista toisiin.

Jokaiseen käsittelykertaan kuuluu taustatietojen kartoittaminen sekä ohjeet kotihoitoon. Itse hoidossa käytetään hierontaa klassisen- ja urheiluhieronnan tekniikoin, fasciakäsittelyä, venytyksiä, mobilisaatiota, TNS- tai ultraäänihoitoa tai kinesioteippausta tapauskohtaisesti.

Hevosilla vammojen kuntoutuksessa voidaan käyttää myös Shockwave-hoitoa. Esimerkiksi jännevammoissa hoidosta on saatu hyvää vastetta. Kysy lisää!